Katja

Katja Kotalampi on (1989) virtolainen ympäristöteknologian insinööri, vesihuoltomestari, poliitikko ja Vasemmistoliiton jäsen. Katja on toiminut paikkakunnallaan politiikassa jo kaksi valtuustokautta tarkastuslautakunnassa ja aloitti vuonna 2021 toisen kautensa kaupunginvaltuutettuna. Lisäksi Katja toimii vasemmistoliiton paikallisyhdistyksensä jäsenenä.

Katja on vaikuttanut aktiivisesti paikallisessa politiikassa ja pyrkinyt myös aluevaltuustoon ensimmäisissä sotevaaleissa. Halu vaikuttaa on toiminut motivaationa alusta alkaen Katjalle ja hän haluaakin vaikuttaa politiikassa pitkäjänteisesti.

Katjan perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi kissaa. Hän harrastaa vapaa-ajallaan ratsastamista, laulamista ja valokuvausta. Opiskelujen valintaperusteena oli tulevaisuuden ala ja yksi tärkeistä asioista tulevaisuuden kannalta on ympäristö, siksi suuntauduin vesihuoltoalalle.

Toimin Virtain kaupungin vesihuoltopäällikkönä viisi vuotta, jotka opettivat alasta paljon. Mutta keväällä 2022 totesin haluavani nähdä muutakin, ja päädyin KVVY Tutkimus Oy:lle jätevesiasiantuntijaksi.

.